Uanvendelig.dk

Uanvendelig.dk er et samarbejde mellem Hestens Værn, kommunikatør Helle Kristensen og fotogra Claus Ardal, og har til formål at skabe øget viden omkring skadede heste og genoptræning af disse, for herigennem at øge antallet af heste der kan returnere til brug efter en skade. Hermed er målet, at færre heste aflives på uanvendelighedsforsikringen, som følge af skader.

Bestyrelsen for uanvendelig.dk består af kompetente fagpersoner, der tilsammen er med til at sætte retningen for uanvendelighed.dk

  • Dyrlæge og international dressurdommer Hans-Christian Matthiesen
  • Berider og træner Bjarne Nielsen
  • Associate professor og dyrlæge på Københavns Universitet Lise Charlotte Berg
  • Initiativtager til Uanvendelighed.dk Helle Kristensen, journalist og kommunikatør

Hans-Christian Matthiesen: ”Jeg tror på træning… træning og atter træning. Af egen erfaring med heste, ved jeg hvor svært det er rent praktisk, at få til at gå op i en højere enhed. Men ikke desto mindre ved jeg, det er vigtigt at have en plan med træning og ikke mindst genoptræning. Jeg mener, og håber at vi i Uanvendelig.dk kan hjælpe mange hesteejere og i sidste ombæring heste til et meget længere og bedre liv.”

Lise Charlotte Berg: ”Mit ønske for Uanvendelig.dk er at være med til at skabe en objektiv vidensplatform for alle med interesse for heste, hvor fagligt stærk, forskningsbaseret viden bliver formidlet af de bedste fagpersoner i Danmark”

Helle Kristensen: ”Jeg ser det om min fornemste opgave i dette samarbejde at repræsentere rytterne. Således at vi ikke alene får skabt en fantastisk gennemarbejdet vidensbank, med højt fagligt indhold, men også en side hvor rytterne får den konkrete viden de har brug for til at hjælpe dem succesfuldt igennem et skadesforløb, såvel som at forebygge at nye skader opstår.”

Målsætningen for Uanvendelig.dk

”Vi ønsker at skabe en side, hvor du som rytter og hesteejer kan finde relevant information og inspiration til træning og genoptræning, og ikke mindst finde svar på de spørgsmål der kan opstå i forbindelse med et skadesforløb.

Mange faktorer spiller ind når du står med en hest der har pådraget sig en skade. Det kan f.eks være fodring, mental stimulering af hesten, optimale foldforhold, en gennemarbejdet genoptræningsplan og meget mere.

Helt overordnet handler Uanvendelig om den individuelle tilgang til hver enkelt hest – Og ikke mindst at formidle viden der bygger på høj faglighed og evidens”.

For mere info besøg Uanvendelig.dk

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation