Nyheder

Seneste nyt fra Hestens Værn

Hestens Værn ny arrangør af Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede

Hestens Værn ny arrangør af Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede

Hestens Værn er stolt over at meddele, at Hestens Værn fremover skal arrangere Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede...
Til minde om H.B. Nielsen

Til minde om H.B. Nielsen

Til minde om Thorkild Ulrik Jansen

Til minde om Thorkild Ulrik Jansen

Tidligere medlem af Hestens Værns bestyrelse, major, staldmester Thorkild U. Jansen er afgået ved døden efter længere tids sygdom. Gennem sit mangeårige arbejde for hestens ve og vel - som officer ved Gardehusarregimentet, som staldmester på Carlsberg og som medlem af Hestens Værns bestyrelse satte Thorkild U. Jansen varige spor...
Domsafsigelse i sag om groft uforsvarlig behandling af hest

Domsafsigelse i sag om groft uforsvarlig behandling af hest

I Danmark har vi henholdsvis dyreværnsloven og lov om hold af hest, som skal sikre dyrevelfærd og opfyldelse af hestens basale behov, samtidig med at de beskyttes mod mishandling og vanrøgt.

Opsummering på regler om udegående heste

Hestevelfærdsprisen 2017 uddeles i år blandt deltagere i Dressurens Venners Cup

Fokus på Uanvendelighed under Hest & Rytter

For at skabe mere fokus på uanvendelighed, og de problemstillinger rytterne oplever i forbindelse med en skade, afholder vi på standen i Herning interviews med jer ryttere, for at belyse lige netop hvilke emner I syntes kunne være interessant at få mere viden omkring.

Den individuelle tilgang til både hesten og ekvipagen bør præge ridesporten

Under weekendens Hestekongres, arrangeret af SEGES, var der tale om et overordnet emne: Forebyggelse af skader samt genoptræning af hestene efter skade. Dyrlæge Henrik Sten Andersen fra Hørsholm Hestehospital præsenterede et fint foredrag om, hvordan vi som hesteejere kan undgå træningsskader og fange eventuelle skader, ganske simpelt ved at kende vores heste bedre. Lise Charlotte Berg fra Københavns Universitet holdt efterfølgende et foredrag omkring korrekt genoptræning af den skadede hest, og sidst men ikke mindst, belyste Mette Uldahl den komplekse problemstilling omkring, hvornår vi ryttere er for tunge til vores heste. Fælles for alle 3 indlæg var at de blev fremlagt med fokus på en individuel tilgang til den enkelte hest og den enkelte ekvipage.