Hestens Værn tager afstand fra træningsmetoder i “Operation X – Hestemilliardærens hemmeligheder”

COLOURBOX25609570B Helgstrand

Onsdag d. 22. november blev første del af “Operation X – Hestemilliardærens hemmeligheder” sendt på TV2. Anden del sendes onsdag d. 29. november. Dokumentaren viser via skjulte optagelser af, hvordan hestene trænes hos Helgstrand Dressage. Hestens Værn tager som dyrevelfærdsorganisation skarpt afstand fra de metoder, der vises på optagelserne i TV2-programmet.

“Hestens Værn tager afstand fra al form for ridning, hvor hesten presses for hårdt og man bruger hjælpemidler som tvangsmidler. Ridning må aldrig give hesten fysiske smerter og stresse hesten unødvendigt. Vi vil altid være på hestenes side, og det gælder, uanset om træningsmetoder af denne art foregår hos Helgstrand Dressage eller andre steder i landet. Vi er som dyrevelfærdsorganisation selvfølgelig imod al form for mishandling af heste uanset om det er under træning eller ej,” udtaler formand for Hestens Værn, Julie Fjeldborg.

I dokumentaren udtaler berider John Randskov sig.  John Randskov er valgt som næstformand for Hestens Værn. Den øvrige bestyrelse i Hestens Værn har ikke set optagelserne fra Helgstrand Dressage, før programmet blev sendt. Bestyrelsen mener dog, at det er et enormt vigtigt emne, som TV2 løfter – både på grund af den konkrete sag, men også grundet udfordringer på området generelt.

Kun retsvæsenet kan sanktionere

“Sager, der omhandler hårdhændet håndtering og ridning af heste samt mishandling under ridning er vigtige i Hestens Værn, men de er oftest svære at løfte, da disse sager kræver en stor mængde dokumentation. Retspraksis på området er begrænset og det er i sidste ende kun politiet og domstolene, der kan sanktionere,” siger Julie Fjeldborg.

Hestens Værn arbejder konkret på at sikre heste bedre forhold i Danmark. For nyligt har et borgerforslag for et udvidet dyrepoliti stillet af Hestens Værn sammen med Dansk Rideinstruktør Forening og Bente Zinck opnået de 50.000 stemmer, der skal til for at kunne blive behandlet i Folketinget. Dyrepolitiet skal gælde for heste såvel som for andre dyr.

“Vores kerneopgave i Hestens Værn er at forbedre velfærden for heste og ponyer i Danmark, og at de behandles og passes korrekt. Derfor har vi blandt andet udarbejdet et borgerforslag om et udvidet dyrepoliti, som vi i dag skal præsentere for Miljø- & Fødevareudvalget, der – hvis det vedtages – kan give dyrepolitiet kompetencer og beføjelser til at fungere som en enhed under politiet med kvalifikationer inden for dyrevelfærd,” slutter Julie Fjeldborg.

Yderligere oplysninger fås på www.hestens-vaern.dk
Julie Fjeldborg, bestyrelsesformand tlf. +45 25 34 43 71

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation