Antidoping

“Enhver form for medicinering og behandling, herunder kirurgisk behandling, som har til formål at skjule sygdomsymptomer, så hesten kan træne og deltage i konkurrence, er ikke tilladt.” (Lov om hold af heste, § 27)

Hestens Værn har efter aftale med organisationer inden for avl, heste- og ridesport samt Dyrlægeforeningen lavet dette site, hvor du kan få de nødvendige oplysninger om, hvordan du og din hest undgår utilsigtet doping.

Fairplay i heste- og ridesport

Danske heste deltager hvert år i løb, konkurrencer, jagter, kåringer, dyrskuer mv.

Hestene skal konkurrere på egne meritter uden at være påvirket af medicin. Ønske om præmie og prestige kan friste til doping og dermed unfair konkurrence.

NEJ til doping. – JA til hestevelfærd, horsemanship og fairplay.

Hvad er doping?

Doping er behandling med et stof eller en teknik, der forbedrer eller forringer en præstation i forhold til hestens naturlige ydeevne, herunder hæmmer eller måske ligefrem skjuler sygdomme.

Doping kan ske ved indgift gennem mund, endetarm, blære, luftveje, hud eller ved indsprøjtning i f.eks. vener, muskler eller ved ledbehandlinger.

Fairplay – dit ansvar

Når hesten skal i konkurrence, skal den være ‘fit for fight’.

Hesten skal altid behandles, når det er relevant. Og den skal have den nødvendige ro og genoptræning. En medicinsk kamufleret skade kan forværres, hvis hesten udsættes for konkurrence, den ikke er klar til.

Er al medicin forbudt?

Nogle typer medicin betragtes ikke som doping. Det kan f.eks. tillades at give infusionsvæsker til dehydrerede heste, bruge nogle antibiotika, bruge nogle ormekure og give medicin mod og til forebyggelse af mavesår.

Din hest skal altid være uden forekomst af forbudte stoffer, når den konkurrerer.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation