Vedr. publicerede billeder af ekvipagen Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina

Hestens Værn har set billederne på Epona.tv’s side. Vi ser på billederne, en tydelig konfliktadfærd hos hesten. Det er ikke god hestevelfærd og bør minimeres i sporten, under konkurrence, såvel som under træning. Hestens Værn mener, at alle organisationer omkring hestesport skal arbejde for at minimere hårdhændet og forkert brug af hjælpemidler samt, at reglementer og kontrol skal understøtte dette.

Vi kan ikke alene, ud fra stillbillederne, vurdere om, der er tale om mishandling af hesten og dermed en overtrædelse af gældende lovgivning. Vi vil undersøge sagen nærmere og tage kontakt til Andreas Helgstrand. Derudover vil vi rette en opfordring til DRF og FEI for generelt at sikre, at bedømmelsen på både opvarmnings- og konkurrencebane er i orden.

Vi opfordrer til, at man tager kontakt til stævneledelsen eller officials, i situationer hvor man oplever, at hesten udsættes for hårdhændet ridning. Dermed kan handlingen stoppes med det samme, hvilket er i hestens tarv. Ingen skal være i tvivl om, at horsemanship og sportsmanship giver den største glæde i samværet med hesten.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation