Tynd pony stod tøjret

Hestens Værn modtager en anmeldelse angående en gammel pony, som beskrives som mager og med alt for lange hove. I anmeldelsen oplyses det at ponyen står bundet uden tilgang til vand og uden mulighed for at søge skygge. Dog har den mulighed for at spise lidt græs.

Hestens Værn sætter en af vores lægmænd på sagen, som aflægger ejendommen et besøg. Her får lægmanden en god snak med ejeren af ponyen, som oplyser at den er 24 år gammel og har været i ejerens varetægt de sidste 15 år. Ponyen var indkøbt til børnebørnene, som dog med tiden havde tabt interessen. Ejerne vælger at beholde ponyen alligevel, da ejendommen ellers blev tømt for dyr i forbindelse med nedlukning af drift, for derved stadig at have lidt liv på stedet.

Ved nærmere syn på ponyen, er det tydeligt for lægmanden at den er afmagret, mangler hovbeskæring og ydermere står tøjret. Lægmanden rådgiver ejeren om den dårlige huld, de lange hove samt lovgivning omkring fasttøjring, og oplyser at der skal rettes op på tingene straks hvis ikke politiet skal involveres. Ejer er opsat på at rette op på forholdene, og rådgives derfor om korrekt fodring samt vigtigheden af regelmæssig beskæring. Det aftales ligeledes at Hestens Værns lægmand kontakter ejer ugen efter for at følge op på aftalerne.

Ved opfølgende telefonisk kontakt oplyser ejer at ponyen havde haft smed dagen forinden, samt at der er blevet indkøbt Equsana Senior foder dagen efter tilsynet, som ponyen spiser med stor velbehag.

Yderligere 4 dage efter telefonsamtale besøger lægmanden ejendommen og tilser ponyen. Her ses ponyen med nybeskårede hove, som spiser lystigt af græsset på den dertil indrettede fold uden tøjer. Ejer fremviser foderet og der aftales, at der ved tvivlsspørgsmål angående fodring eller pasning tages kontakt til lægmanden, og ejer inviterer lægmanden til at kigge til ponyen hvis vejen på et tidspunkt går forbi.

VANRØGT

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation