Hjælp os med, at stoppe de lange umenneskelige slagtetransporter af heste gennem Europa

Hjælp os med, at stoppe de lange umenneskelige slagtetransporter af heste gennem Europa

Lige nu har vi EU-Borgere mulighed for, at presse på i EU for, at få afskaffet nogle af de mest forfærdelige og uanstændige praksisser omkring dyrene. 

Hestens Værn har specifikt fokus på hestene og de frygtelige, alt for lange slagtetransporter. 

Problemer med dyrevelfærden i Europa rækker dog langt ud over hestene og derfor er der også fokus på andre alvorlige problemer i landbruget, så som lange dyretransporter af alle dyr, lemlæstelse af smågrise, kyllinger og kalve, indespærring og fiksering. Listen er lang.

Din stemme kan gøre en ende på det hele.

Kort fortalt kan alle EU-borgere og NGO’er frem til d. 21. januar besvare et spørgeskema, som EU-kommissionen har lavet i forbindelse med, at dyrevelfærdslovgivningen skal revideres.
Dyreværnsorganisationer over hele Europa er ved at mobilisere folk til at besvare spørgeskemaet, og hvis vi gør det godt, kan vi påvirke kommissionen og skabe store forandringer for dyrene.

Hestens Værn vil gerne bede om DIN STEMME for dyrene.

Du er selvfølgelig velkommen til selv, at tage stilling til hvert spørgsmål. 

Hvis du synes skemaet er overvældende, er der dog hjælp at hente.

For at gøre det nemt for dig, har Anima, som er en af de organisationer Hestens Værn arbejder sammen med om dyrevelfærd i Europa, lavet en video guide, som gør det let at udfylde skemaet ud fra dyrevelfærds-eksperters anbefalinger.

Tak for din hjælp!

Gå til EU-spørgeskemaet

Gå til Animas side hvor du finder videoguide

Hvem, hvorfor og hvornår?

Hvem er afsender på dette spørgeskema?
EU-Kommissionen – den udøvende instans, som svarer til regeringen i en stat – vil revidere EU’s dyrevelfærdslove og har derfor lavet spørgeskemaet.

Hvorfor et spørgeskema?
Formålet med spørgeskemaet er at give EU-Kommissionen viden om, hvilke indsatsområder for dyrevelfærd der er vigtige for borgerne. De indkomne svar bliver opsummeret og præsenteret i en rapport, som også skal redegøre for, hvordan EU-Kommissionen har gjort brug af svarene.

Hvornår skal det ske?
Deadline for at besvare spørgeskemaet er den 21. januar 2022. I slutningen af 2023 præsenterer EU-Kommissionen sit forslag til den reviderede lovgivning.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation