Hestens Værn ny arrangør af Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede

Hestens Værn er stolt over at meddele, at Hestens Værn fremover skal arrangere Dansk Mesterskab for Registrerede Beslagsmede.

Første gang vil være d. 7. – 9. marts 2019 i Messe Center Herning under navnet Danish Open Farrier Championship 2019  

Hestens Værn har altid arbejdet for at hestens hove skal beskæres og skos af faguddannede beslagsmede.

”Vi kan med stolthed sige, at vi var med til at starte registreringsordningen for beslagsmede i 1996 for bl.a. at sikre at heste og hesteejere kunne garanteres arbejde af høj faglig standard”, siger Hestens Værns bestyrelse formand Julie Fjeldborg.

”Optimal Beskæring og evt. anlæggelse af beslag er helt afgørende for hestens velfærd og helt grundlæggende for, at hestens bevægeapparat fungerer optimalt, så hesten ikke nedslides i en for tidlig alder”, siger registeret Beslagsmedemester Mads Piepenbrink

Hestens Værn overtager tøjlerne fra den tidligere arrangør, Arbejdsgiverne, som i mange år har stået for arrangementet, efter at organisationen har ønsket at stoppe.

”Vi glæder sig til at videreføre mesterskaberne, som vi mener er med til at højne interessen for håndværket. Den store faglighed ved konkurrencerne kommer hestene til gode i dagligdagen og giver bedre velfærd. Vi ønsker at videreføre de mange gode traditioner og samtidig videreudvikle mesterskaberne, så der også kommer større fokus på andre dele af beslagsmedens arbejde som for eksempel beskæring og håndtering af hesten. Noget som alle hesteejere sætter meget højt. Et af de nye tiltag er bl.a  at konkurrere i ”Bedst skoet ben” i alle kategorier og der vil være en pris for bedste håndtering af hestene under arbejdet med at sko hesten”, siger Martin Strande, der er registreret beslagsmed og bestyrelsesmedlem i Hestens Værn.

Lige nu arbejdes der på, at søge sponsorer og frivillige, så arrangementet kan bære sig selv. Der er heldigvis bred interesse fra ikke bare smedebranchen, men også fra hestebranchen.

”Vi er taknemmelige for alle de tilsagn, som vi allerede har fået”, siger Martin Strande.

Vi glæder os til at se dig som publikum til Danish Open Farrier Championship 2019 

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation