H.K.H. Prinsesse Benedikte om holdbarhed

H.K.H. PRINSESSE BENEDIKTE: VI SKAL TALE MEGET MERE OM HESTES HOLDBARHED

Mange heste kunne holde meget længere end de gør i dag, hvis der var mere fokus på holdbarhed fra ryttere og trænere. Alt for ofte ender en skadet hest som uanvendelig og rytteren tager sine ambitioner med til en ny hest. 

Tekst: Mette Boas Springborg

Foto: Kongehuset & Claus Ardal

Foreningen Hestens Værn vil gerne sætte fokus på hestens holdbarhed og i dette interview giver protektor for Hestens Værn Hendes Kongelige Højhed, prinsesse Benedikte en kærlig, men bestemt opsang til ryttere.

Hun mener, at der skal tales meget mere om holdbarhed både for hestenes og for sportens skyld.

-Vi skal behandle vores heste ordentligt. Vi elsker dem ellers omgik vi dem ikke. Jeg vil da gerne gå så vidt som til at sige, at hvis en hest en dag, hjemme eller på konkurrencebanen, ikke lever helt op til rytterens forventninger, bliver det hurtigt til at hesten havde en dårlig dag. Men hvad med at vende blikket lidt ind mod sig selv? For det kunne jo være, at det var rytteren, der havde en dårlig dag, siger Prinsesse Benedikte.

Ikke alle ryttere er bevidste om, hvor vigtig den korrekte grundridning er.  Det falder også tilbage på beridere og trænere.

-Jeg tror nogle gange, at det handler om, at man ikke har sin grundridning ordentligt på plads, og her tror jeg at beriderne skal være meget opmærksomme, siger

Prinsesse Benedikte. Korrekt grundridning er vigtig for alle ryttere på alle niveauer, pointerer hun:

-Selv om man er rytter på eliteniveau, betyder det ikke altid, at grundridningen sidder lige i skabet. Hvis ikke det er på plads, giver det for mange skader i sidste ende, og det går ud over hestens holdbarhed. 

Springer rytterne over, hvor gærdet er lavest?

– Det er jo ikke sikkert, at rytteren kan gøre for det, hvis ikke rytteren har været hos en rigtig dygtig læremester eller berider. Hvis rideegenskaberne hos rytteren ikke er optimale, så kan det påvirke hesten negativt, lyder det fra Prinsessen. Hun pointerer, at alle har brug for en berider. Man kan mærke meget og se meget i spejlet, men der skal to andre øjne til.

-Og ved at man har en berider til at guide én så skulle det også gerne udmønte sig i holdbarhed hos hesten”, siger hun.

/

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation