Fornemme udmærkelser fra Hestens Værn

At det ikke er helt så enkelt at mønstre en hest kan de fleste skrive under på. Der skal træning til – af såvel mønstrer som hest. Derfor er det også en ekstra stor glæde at se den entusiasme og ildhu, mønstrerne lægger for dagen – og det skal belønnes! Unge Jesper Nielsen fra Katrinelund i Øster Assels på Mors mønstrede hingstene så flot og forbilledagtigt, at han også løb med Hestens Værns prestigefyldte mønstringsmedalje.

Der var tre ’Gladeste Heste’ i Unghestechampionatet, to i dressur og en i springning. Udpegning af ’gladeste hest’ sker på baggrund af testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og tilpashed, som dermed også er en bekræftelse af, at der i avl, træning og pasning af hesten ikke er gået på kompromis med dens velfærd. Testrytterne var i dressur Carl Hester MBE fra Storbritannien og i springning Lars Bak.

I år var der to vindere i én disciplin, hvilket er højst usædvanligt. Carl Hester vurderede at to heste havde lige stor og lige høj ridelighed, at den ene ikke kunne foretrækkes frem for den anden.

Gladeste heste i dressur: Don Primo Unik (F: Blue Hors Don Schufro DVE), født hos Morten Skov, Randers, ejet af Helle Lundqvist, Stubbekøbing, redet af Lenette Lundqvist – og Atterupgaards  Capirossi (efter Caprimond E.H.) født hos og ejet af Atterupgaard, Jystrup, og redet af Selina H. Solberg.

Gladeste hest i springning: Bistra (F: Casino DVH), født hos og ejet af Søren Finnemann, Rødding, og redet af Allan Blomgreen.

Udmærkelserne overraktes af Hestens Værns protektor HKH Prinsesse Benedikte og foreningens formand Julie Fjeldborg.

Dygtige beslagsmede

Hestens Værn belønnede også de dygtige beslagsmede, der konkurrerede i Hal J om DM og NM. Resultatet i klasse 2 blev: 1: Daniel Bruun, 2. Michael Kukkonen og 3. Allan Fredsø Riis.

Præmierne blev overrakt af bestyrelsesmedlem i Hestens Værn, dyrlæge Mogens T. Christophersen.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation