Agria Dyreforsikring og Hestens Værn indgår samarbejde

Det er ikke alle heste i Danmark, som bliver behandlet korrekt af deres ejer og vanrøgt  kan desværre være hverdag for mange heste. Hestens Værn er verdens ældste dyreværnsforening for heste og i mere end 100 år har organisationens formål været at sikre heste og ponyer bedst mulige forhold. Det harmonerer godt med Agria Dyreforsikrings mission om at skabe tryghed for dyr og mennesker ved at sikre, at dyrene modtager den nødvendige behandling, når de bliver syge eller kommer til skade.

Agria Dyreforsikring har netop lanceret et samarbejde med Hestens Værn, som skal sikre, at endnu flere heste i nød får hjælp, og at dyrevelfærden blandt heste i Danmark bliver endnu bedre.

Julie Fjeldborg, formand for Hestens Værn samt dyrlæge, lektor og PhD, siger om det nye samarbejde:

“Hestens Værn er meget glade for det nye samarbejde med Agria Dyreforsikring. Det betyder meget for os, at vores arbejde med heste i nød værdsættes. Det er vigtigt at få sat endnu større fokus på de udsatte heste i Danmark, som ikke har noget sikkerhedsnet. Med støtten fra Agria bliver vi endnu bedre til at oplyse om de udsatte heste og får også bedre mulighed for at hjælpe dem.”

Samarbejdet indebærer blandt andet, at Agria Dyreforsikring yder Hestens Værn økonomisk støtte, hvilket medfører, at foreningen for heste kan gøre endnu mere dyreværnsarbejde for vores venner i de danske stalde. Hestens Værns medlemmer får nu 10% rabat, når de tegner en forsikring gennem Agria Dyreforsikring. Man kan vælge at donere rabatten til Hestens Værn, hvis man ønsker det.

Tine Antvorskov er direktør hos Agria Dyreforsikring. Hun er også tilfreds med det nye samarbejde:

“Hestens Værn udfører et rigtig flot arbejde for at hjælpe heste i nød. Hver dag oplever heste i Danmark, at ejeren mister personligt eller økonomisk overskud til at behandle dem ordentligt og det gælder også i forhold til medicin og sygdom. Med det nye samarbejde håber jeg, at endnu flere heste kommer til at leve i trygge omgivelser og får korrekt behandling ved sygdom eller skade.”

Heste aflives uden forsikring

Mange dyreejere kender ikke konsekvensen ved ikke at forsikre sit kæledyr. Agria Dyreforsikrings seneste undersøgelse af markedet for dyreforsikringer viser, at en høj regning uden forsikring resulterer i en aflivning blandt næsten hver femte hest.

17% af de adspurgte hesteejere uden sygeforsikring svarer, at de må se sig nødsaget til at aflive deres hest, hvis regningen fra dyrlægen kommer op på 5.000-7.500 kr., mens 21% af hundeejerne uden sygeforsikring mener, at udsigten til en høj dyrlægeregning betyder aflivning. For katteejere ligger tallet på 34%.

Det nye samarbejde mellem Agria Dyreforsikring og Hestens Værn blev officielt indledt den 1. februar.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation