Boks af presenning

Der indløber en anmeldelse angående en Jydsk hest som går alene, i alternative opstaldningsforhold bygget af gennemsigtigt plastik. Oveni oplyses det at hesten ikke har adgang til tørt leje, og at forholdene har været som beskrevet i ca. 1 år. Hestens Værn sender en lægmand på sagen, og kommer til ejendommen hvor den jydske hest ses i et ”skur” bygget af presenning. Udendørs ses store folde, men med dårlig indhegning og mange maskiner og biler rundt omkring på foldene. Hesten har ved besøgstidspunktet adgang til det der beskrives som halvtørt leje af halm. Ud over de uacceptable opstaldningsforhold observeres der hudproblemer, flere hårløse områder og sår, samt stærk kløen ved haleregionen. Lægmanden vurderer at der skal dyrlæge på sagen. Ved kontakt med ejer oplyses det, at ejer er politianmeldt og at der havde være tilsyn på ejendommen. Hestens Værn sender dyrlæge ud på stedet, og afventer sagens videre forløb.

Boks af presenning

jysk.jpgDer indløber en anmeldelse angående en Jysk hest som går alene, i alternative opstaldningsforhold bygget af gennemsigtigt plastik. Oveni oplyses det at hesten ikke har adgang til tørt leje, og at forholdene har været som beskrevet i ca. 1 år. 

Hestens Værn sender en lægmand på sagen, og kommer til ejendommen hvor den jyske hest ses i et ”skur” bygget af presenning. Udendørs ses store folde, men med dårlig indhegning og mange maskiner og biler rundt omkring på foldene. Hesten har ved besøgstidspunktet adgang til det der beskrives som halvtørt leje af halm. 

Ud over de uacceptable opstaldningsforhold observeres der hudproblemer, flere hårløse områder og sår, samt stærk kløen ved haleregionen. Lægmanden vurderer at der skal dyrlæge på sagen.

Ved kontakt med ejer oplyses det, at ejer er politianmeldt og at der havde være tilsyn på ejendommen. 

Hestens Værn sender dyrlæge ud på stedet, og afventer sagens videre forløb.