MANGLENDE HOVBESKÆRING

Manglende hovbeskæring

Hestens værn modtager en henvendelse vedrørende tre shetlandsponyer, hvori det beskrives at den ene ligger ned og har snabelhove.

Da Hestens Værn sender en lægmand ud, er det ikke muligt at træffe ejere, og en egentlig gennemgang af hestene eller dialog med ejer er ikke muligt. Fra offentlig vej kan lægmanden dog se to ponyer som opholder sig på en græsfold.

Begge ponyer vurderes til at være i huld langt over middel. Den ene med lange skæve hove på alle fire ben, mest markant på højre benpar, hvorved det tangerer til snabelhove. Den har ligeledes skæv benstilling, og stærkt besværet ved bevægelse med stikkende gang. Den anden pony observeres med stærk snabelhovsdannelse på alle 4 ben og bevæger sig kun yderst forsigtigt og stærkt besværet, hvorved der oveni opstår mistanke om forfangenhed. Der forsøges at opnå kontakt til ejer, hvilket ikke lykkes. Det vurderes at ponyernes tilstand er så kritisk, at der ikke er tid til at vente på at ejer vender tilbage, og at der er tale om en klar overtrædelse af Dyreværnsloven samt hesteloven. Der tages således kontakt til politiet.

Politiet besøger ejendommen sammen med embedsdyrlæge, almindelig dyrlæge samt en smed. Her ses tre ponyer som det forlød i anmeldelsen. To af ponyerne med meget besværet gang, og bevæger sig kun nødigt. Den sidste kan ikke gå selv. Dyrlægerne beslutter på stedet, at ponyerne må aflives, da de har taget for meget skade grundet hovene.

En trist historie hvor Hestens Værn ikke kunne hjælpe ponyerne på andre måder end at give dem fred fra deres smerter. Sagen er herefter overdraget til politiet, som står for det videre sagsforløb.

Anmeldelse af vanrøgt og mishandling

Personlige oplysninger

Oplysninger om ejeren af hesten

Hvor hesten befinder sig

Oplysninger om vanrøgt/mishandling

Har du anmeldt det til andre organisationer eller politiet
Vedhæft billeder og video dukumentation