Aktuelt

Når du som hesteejer lader din hest gå ude om vinteren er der nogle simple regler til vinterfolden som du skal overholde. Hvad disse er, kan du læse mere om her.

De danske heste kan sagtens tåle at gå ude, også selvom det fryser og blæser. For at du kan lade dine heste gå ude i længere tid af gangen, er det dog vigtigt at folden dine heste går på, lever op til følgende regler. 

Hvad betegner man som vinterperiode?

vintersæson-01.jpg

Som tommelfinger regel tæller vinterperioden månederne december, januar og februar. Der kan dog stadig være vinterlige forhold i både oktober og november, såvel som marts og april.

 

Skal der være læskur på folden?

vintersæson-02.jpg

 

Hvordan er hesten forberedt til at gå ude?

vintersæson-03.jpg

Heste der går ude i vinterperioden, kan sagtens tåle at gå uden dækken. Det er dog vigtigt at de har et tykt hårlag. Med et tykt hårlag skal pelsen ikke bare være lang, den skal også være meget tæt. 

 

Hvilke krav er der til foldindretning? 

vintersæson-04.jpgForuden vand, foder og græs skal der såfremt hestene går ude mere end 12 timer være adgang til et læskur med et tørt strøet leje der er så tilpas stort at ALLE hestene kan hvile sig på samme tid. 

 

Er der undtagelser?

vintersæson-05.jpg

Områder med tæt beplantning kan eksempelvis være fredskov, krat eller naturlig trævækst.  

Ved naturlige forhold forstås en tæt bev​​oksning, lavninger eller lignende, der kan sikre ​hestene beskyttelse mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov. De naturlige forhold skal samtidig kunne sikre, at alle heste kan hvile sig på samme tid. 
Også her er det et krav at hestene kan hvile på et tørt leje i læ for vind og vejr med en veldrænet bund, eks. i form af et tykt lag grannåle. 

Du kan læse mere om reglerne for udendørs hold af heste her: