Aktuelt

Mange ryttere oplever at stå med en hest der af den ene eller den anden årsag står med en skade. En skade der i værste fald kan betyde at hesten ikke længere vil kunne fungere som ridehest. Hos Hestens Værn har vi besluttet at sætte mere fokus på denne problemstilling og vi er derfor gået ind i et samarbejde omkring Uanvendelig.dk.

Uanvendelig.jpg

Alle hesteejere oplever fra tid til anden at deres hest står med en skade der potentielt kan påvirke hestens funktionalitet fremadrettet. Som hesteejer kan det være yders frustrenede at have en skadet hest, da tilgængelig viden om dette emne er begrænset. 

Hestens Værn har længe været opmærksomme på denne problemstilling, og vi er derfor stolte over at kunne fortælle, at vi er gået ind i samarbejdet omkring projektet Uanvendelig.dk

Uanvendelig.dk har til formål at sætte fokus på den skadede hest, samt forebyggelse af skader. Det er et projekt der skal være med til at formidle viden og information ud til hesteejere og rytter om bl.a. forebyggelse af skader, genoptræning og nyeste viden omkring hestens anatomi. 

Vi tror på at oplysning og fokus på dette, kan være med til at sikre at flere heste kommer sig oven på en længerevarende skade. 

Den næste måneds tid vil vi, sammen med Helle Kristensen og Claus Ardal fra Uanvendelig.dk, arbejde på at få nedsat en bestyrelse der kan være med til at styre projektet i den rigtige retning. 

Vi glæder os meget til at få gang i dette projekt, og vi tror på at vi kan være med til at gøre en vigtig forskel for rigtigt mange rideheste og deres ejere. 

"Uanvendelig.dk har til formål at skabe øget viden omkring skadede heste og genoptræning af disse, og herigennem øge antallet af heste der kan returnere til brug efter en skade. Hermed er målet, at færre heste aflives på uanvendelighedsforsikringen, som følge af skader.