Det sker i Smedehallen

Information om hvad der sker i Smedehallen

Varmt jern og glødende esser -

Faglighed, uddannelse og nerver af stål

 Danish Open Farrier Championship
Konkurrencerne løber torsdag - lørdag fra kl.  9 til ca. kl. 16 hver dag. Der er deltagende smede fra Europa,Rusland, Skandinavien og Danmark.

Lørdag den 9. marts er der semifinaler og finaler i alle tre divisioner i smedekonkurrencerne og det er også her, smedene skal konkurrere om at smede, beskære og sko de smukke haflingerheste i hallen.

Præmieoverrækkelserne finder sted lørdag den 9. marts fra konkurrencen umiddelbart efter konkurrencerne.

International liveclinic fra MUSTAD direkte fra smedehallen
Torsdag den 7. marts kl. 18.30-19,30 sender konkurrencens hovedsponsor Mustad livetransmission til beslagsmede verden over, på de sociale medier direkte fra en clinic i hallen. Det er norske Aksel Vibe der står for det faglige indhold. Aksel Vibe er tidl. europamester og flere gange nordisk mester.

Publikum er meget velkomne til at komme og se på.

Liveskoning af hest for publikum
Lørdag den 9. marts  12.00-13.00 er der liveskoning af hest for publikum – norske Aksel Vibe demonstrer, hvordan en hest skos. Mens han arbejder fortæller han publikum om, hvordan han arbejder og hvordan han ser, hvad den enkelte hest har brug for. Publikum er velkomne til at stille spørgsmål til Aksel, mens han arbejder.

Faglige clinics for beslagsmede afholdt af Mustad
Der vil torsdag-lørdag kl. 12.00 blive afholdt en beslagsmedeclinic med henholdsvis beslagsmed Aksel Vibe og beslagsmed Jim Blurton.
De vil vise modificering og smedning af forskellige beslag og evt. beskæring af hest.  Disse clinics er for beslagsmede, men som noget nyt har publikum fået adgang til at overvære dem.
Kom og følg hvordan to topsmede arbejder og se deres håndværk.

Tidspunkt for clinics kommer i programmet.