Støt Hestene

Køb et medlemskab til Hestens Værn,  det koster kun 300 kr. pr. år

Køb det her >

Tynde heste er ikke godt nok

20. apr., 2013 kl 15:01

12_Joy_Hestens-Vaern-004_komp.jpg20. april 2012 indløber en anmeldelse til Hestens Værn. Et par heste der ellers plejer at se sunde at se på ude fra vejen, er ifølge anmelder ikke længere trivelige. Man kan se alle knogler stikke ud under en meget lang pels, anføres der i anmeldelsen. Anmelder gør også opmærksom på, at der sandsynligvis ikke er tale om grov vanrøgt.

Hestens Værn følger op på sagen og sender en af sine lægfolk ud, som vurderer hestene til 2-3, på huldskalaen på 9, hvilket langt fra er tilfredsstillende. De går dog på en pænt stor fold med adgang til løsdrift, hvor der ikke er strøet. Folden er ej heller ikke trådt op og der pibler græs op nu – det vil sandsynligvis komme hestene til gode snart, konstaterer lægmand ved besøg. Der er også hø af god kvalitet samt halm på ejendommen. Men bliver det udfordret i tilstrækkelige mængder? Derudover får de havre. Ejer er tilsyneladende taget til udlandet, mens en lejer på ejendommen, som ifølge eget udsagn er hesteukyndig, har fået ansvaret for at fodre hestene.  Lægmand rådgiver således lejer om, at der skal strøs i løsdriften, fodres individuelt og gives hø ad libitum. Dertil skal hestene have ormekur.

Hestens Værns lægmand ser til hestene igen 3 uger senere sammen med lejer for at sikre, at de tager tilstrækkeligt på. Det gør de desværre ikke. Hestens Værn vælger derfor at politianmelde hesteholdet for overtrædelse af Dyreværnsloven §2 samt Lov om hold af heste, idet det stadig ikke er lykkes at få hestene i rimelig huld. De er stadig (2-3 på huldskalaen på 9) alt for tynde. Hestens Værn håber herved, at politiet kan sikre at hestene fodres og passes tilstrækkeligt således, at de kan tage tilstrækkeligt på inden for rimelig tid.

Seneste nyt er glædeligvis at hestene nu har taget på. Mens den ene af hestene stadig er slank, er den anden nu i normalt huld.  Da ejeren imidlertid stadig opholder sig i udlandet, følger Hestens Værn op på sagen igen til oktober/november for at sikre, at de også passes, når de ikke kan passe sig selv på græsmarken.

Tags:
© Hestens Værn 2017 · Concrete5 CMS · Webdesign Pageone